Ενδιαφέροντα Νέα

Προετοιμάστε το σώμα και το μυαλό σας για να γίνετε γονείς

Η περίοδος αυτή που όλα φαίνεται να κυλούν πιο αργά είναι μια εξαιρετική ευκαιρία αν θέλετε να προετοιμάσετε το σώμα και το μυαλό σας για μια μελλοντική εγκυμοσύνη σε περίπτωση που κάτι τέτοιο είναι στα σχέδιά σας.

 • Τρόπος σκέψης
  Το πιο σημαντικό βήμα για να επιτύχετε το στόχο σας και να ακολουθήσετε τελικά έναν υγιεινό τρόπο ζωής, είναι να υιοθετήσετε έναν αποτελεσματικό τρόπο σκέψης που θα σας γλιτώσει από την αναβλητικότητα και το στρες.
 • Επικεντρωθείτε στα θετικά
  Μπορεί η περίοδος που βιώνουμε να είναι πρωτόγνωρη ωστόσο έχουμε επιλογές για το αν θα βλέπουμε το ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο. Από κάθε κρίση προκύπτουν δυσκολίες αλλά και ευκαιρίες. Επιλέξτε να επικεντρώνετε συνέχεια το ενδιαφέρον σας στα θετικά που προκύπτουν κάθε μέρα. Με τον τρόπο αυτό θα μειώσετε τις αρνητικές σκέψεις που μπαίνουν στο μυαλό σας και θα βελτιώσετε την ψυχολογία σας, γεγονός που θα σας δίνει ώθηση για την επίτευξη των μελλοντικών σας στόχων.
 • Κόψτε τις κακές συνήθειες
  Αξιοποιήστε την περίοδο αυτή για να κόψετε κάποιες κακές συνήθειες που αποδεδειγμένα δεν ευνοούν τη σύλληψη και την επίτευξη εγκυμοσύνης όπως τα κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ.
  Μειώστε την πρόσληψη καφεΐνης είτε από ροφήματα ή από αναψυκτικά
 • Υγιεινή διατροφή
  Ακολουθείστε μια υγιεινή διατροφή μιας και πλέον μένουμε σπίτι και είναι μια ευκαιρία να τρώμε σπιτικό μαγειρεμένο φαγητό κι όχι fast food.
 • Καθημερινή ήπια άσκηση
  Βάλτε στο πρόγραμμά σας όποιο είδος άσκησης επιθυμείτε, τρέξιμο, yoga, ασκήσεις ενδυνάμωσης. Πολλά προγράμματα για διάφορα είδη άσκησης διατίθενται ακόμη και δωρεάν στο διαδίκτυο από πιστοποιημένους εκπαιδευτές, κυρίως στα Αγγλικά.
 • Οραματισμός
  Δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας καθημερινά να οραματιστεί πως θα είναι η ζωή σας έχοντας το μωρό που τόσο επιθυμείτε. Σχεδιάστε νοητικά όλα τα όμορφα πράγματα που περιμένετε και νιώστε προκαταβολικά τη χαρά της επίτευξης του στόχου σας. Επιπλέον διαβάστε βιβλία σχετικά με τη φροντίδα κατά τους πρώτους μήνες του μωρού στο σπίτι για να κάνετε πιο ακριβή οραματισμό.

Με τον τρόπο αυτό όλα τα παραπάνω βήματα της προετοιμασίας θα γίνουν πιο ευχάριστα για εσάς αφού θα βαδίζετε βάσει προκαθορισμένου στόχου. Επιπλέον, έχοντας οραματιστεί τη ζωή με το μωρό σας όταν με το καλό έρθει, όλες οι διαδικασίες της φροντίδας του θα σας φαίνονται γνωστές κι εύκολες αφού θα είναι σαν να τις έχετε ξαναζήσει.

Ξεκινήστε από σήμερα κιόλας και μην αναβάλλετε άλλο η περίοδος της καραντίνας θα τελειώσει πολύ πιο γρήγορα απ΄ όσο νομίζετε, καιρός να την αξιοποιήσετε για να πετύχετε τους στόχους σας.