Ενδιαφέροντα Νέα, Video

Θερμό καλοκαίρι και εγκυμοσύνη: 10 συμβουλές για να την απολαύσετε!

Παναγιώτης Ψαθάς, MD, PhD,  Μαιευτήρας – Χειρουργός γυναικολόγος – Μέλος της ιατρικής ομάδας δημιουργίας και διαχείρισης της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Institute of Life – ΙΑΣΩ. www.ppsathas.com

Θερμό καλοκαίρι και εγκυμοσύνη: 10 συμβουλές για να την απολαύσετε!

Συμβουλή # 1: Αν τα πόδια σας πρηστούν μειώστε το αλάτι στο φαγητό και όταν ξεκουράζεστε κρατήστε τα πόδια σας ανυψωμένα όσο το δυνατόν περισσότερο χρησιμοποιώντας ένα μαξιλάρι.

Συμβουλή # 2: Βγάλτε τα δαχτυλίδια σας. Τα δάκτυλα είναι τα πρώτα σημεία του σώματος που αρχίζουν να πρήζονται κατά την εγκυμοσύνη.

Συμβουλή # 3: Φορέστε τα σωστά παπούτσια κι αποφύγετε τις σαγιονάρες καθώς δεν στηρίζουν την καμάρα του ποδιού και πιθανόν να κάνουν τα πόδια σας να πονούν.

Συμβουλή # 4: Αν έχετε μια καλή εγκυμοσύνη χωρίς επιπλοκές, είναι απολύτως ασφαλές μα κάνετε μπάνια στη θάλασσα. Πέρα από τη δροσιά που θα νιώσετε τα μπάνια είναι το καλύτερο αναλγητικό για τα πονεμένα πόδια.

Συμβουλή # 5: Πίνετε πολλά υγρά, νερό κατά προτίμηση. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό ακόμα κι αν δεν είστε έγκυος, αλλά όταν περιμένετε μωρό η ενυδάτωση είναι κάτι που πρέπει πάντα να έχετε κατά νου.

Συνιστάται να πίνετε οκτώ ποτήρια 8 την ημέρα, συν ένα ακόμη για κάθε που περνάτε εκτός σπιτιού σε θερμό περιβάλλον

Συμβουλή # 6: δροσιστείτε χρησιμοποιώντας υγρές πετσέτες όταν είστε μέσα στο σπίτι και η θερμοκρασία είναι υψηλή.

Συμβουλή # 7: Αποφύγετε τις βόλτες σε υπαίθριες αγορές και προτιμήστε τα εμπορικά κέντρα καθώς είναι κλιματιζόμενα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Συμβουλή # 8: Φορέστε ελαφρά και άνετα ρούχα. Προτιμήστε τα βαμβακερά ρούχα κι αποφύγετε τα συνθετικά.

Συμβουλή # 9: Κάντε τις δουλειές σας το πρωί. Ο καλοκαιρινός ήλιος είναι πιο ανεκτός πριν το μεσημέρι.

Συμβουλή # 10: Φορέστε αντιηλιακό και προτιμήστε αυτά που έχουν φυσικά και όχι χημικά φίλτρα προστασίας. Φορέστε γυαλιά ηλίου και αποφύγετε την ηλιοθεραπεία καθώς το δέρμα σας είναι περισσότερο ευαίσθητο κατά την εγκυμοσύνη.