Τι είναι η θεραπεία MINI-IVF;

Η θεραπεία Mini-IVF ή micro-IVF είναι το πρωτόκολλο ελάχιστης διέγερσης των ωοθηκών κατά την εξωσωματική γονιμοποίηση. Όπως και η εξωσωματική γονιμοποίηση με τη μέθοδο του φυσικού κύκλου έτσι και η Mini-IVF είναι μια ήπια εναλλακτική λύση σε σχέση με τη συμβατική θεραπεία Εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Η mini-IVF διαφέρει από τη μέθοδο του φυσικού κύκλου καθώς χορηγείται στην υποψήφια μητέρα, ελάχιστη ποσότητα – από του στόματος- φαρμάκων, για την τόνωση των ωοθηκών, ώστε να παράγουν τον μέγιστο αριθμό ωαρίων καλής “ποιότητας” σε έναν μόνο κύκλο. Αν ωστόσο χρειαστεί να χορηγηθούν ενέσεις, είναι σαφώς λιγότερες από όσες χορηγούνται στην κλασική IVF.

Κατά τη διαδικασία αυτή παράγονται 3-5 ωάρια υψηλής ποιότητας σε σχέση με την κλασσική μέθοδο εξωσωματικής κατά την οποία παράγονται από 7 – 15 ωάρια όχι όμως όλα καλής ποιότητας.

 

Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται η μέθοδος Mini-IVF;

H μέθοδος MiniIVF, ενδείκνυται σε:

  • γυναίκες που δεν θα ήθελαν να υποβληθούν σε συμβατική εξωσωματική γονιμοποίηση κυρίως λόγω της ενέσιμης θεραπείας.
  • γυναίκες που αποθαρρύνονται από το κόστος των φαρμάκων της συμβατικής εξωσωματικής.
  • γυναίκες που πρόκειται να υποβληθούν σε θεραπεία καρκίνου.
  • γυναίκες με υψηλό κίνδυνο συνδρόμου υπερδιέγερσης των ωοθηκών
  • γυναίκες με μικρή ανταπόκριση στην ορμονική διέγερση και οι οποίες έχουν ένα χαμηλότερο αποθεματικό ωοθηκών (πρώιμη εμμηνόπαυση και γυναίκες που διανύουν την πέμπτη δεκαετία της ζωής τους).