Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

Σκέφτεσαι να καταψύξεις τα ωάριά σου; Μάθε τι πρέπει να γνωρίζεις

Η διαδικασία διατήρησης της γονιμότητας αφορά ιατρική πράξη, με στόχο την πρόληψη της υπογονιμότητας, και αποτελεί επένδυση στο μέλλον σου. Και, όπως κάθε επένδυση απαιτεί εγγυήσεις, έτσι και στην κρυοσυντήρηση ωαρίων μπορούν να είναι υπαρκτές πλέον οι εγγυήσεις, τόσο σε ό,τι αφορά στη διαδικασία, όσο και στο αποτέλεσμα. Τα παρακάτω στοιχεία ευελπιστούμε να σε βοηθήσουν όποια απόφαση και να πάρεις για τη ζωή σου σχετικά με το θέμα αυτό:

  • Οι γυναίκες γεννιούνται με πεπερασμένο αριθμό ωαρίων που μειώνεται σημαντικά με την πάροδο του χρόνου. Η κατάψυξη των ωαρίων σε νεαρότερη ηλικία είναι μια επιλογή που παρέχει στις γυναίκες την ευελιξία να πάρουν τον χρόνο τους χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τη γονιμότητά τους.
  • Με την κατάψυξη ωαρίων μπορείς να προλάβεις την υπογονιμότητα που οφείλεται στην ηλικία.
  • Η κατάψυξη ωαρίων είναι η επιλογή σου για να μεταθέσεις την μητρότητα για αργότερα και να κερδίσεις χρόνο για να δημιουργήσεις τη ζωή που επιθυμείς.
  • Ο χρόνος επηρεάζει την ποιότητα των ωαρίων. Καταψύχοντας τα ωάρια, επιτυγχάνεται η διατήρηση της ποιότητάς τους, ενώ μειώνεται ο κίνδυνος ανωμαλιών στα μελλοντικά έμβρυα που θα προκύψουν.
  • H ψυχολογική πίεση και το άγχος της υπογονιμότητας που οφείλεται στην ηλικία, έχουν οδηγήσει πολλές γυναίκες σε επιλογές πανικού και σε συμβιβασμούς ζωής για τη δημιουργία οικογένειας. Η κατάψυξη ωαρίων είναι ο τρόπος για να γλιτώσεις από το άγχος της γονιμότητας που οδηγεί σε βεβιασμένες αποφάσεις ζωής.
  • Τα τελευταία χρόνια, η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι γυναίκες στη διαδικασία ενδυναμώνεται καθημερινά τόσο από τα επιστημονικά δεδομένα που προκύπτουν από διάφορες μελέτες ανά τον κόσμο, όσο και από τις διάσημες προσωπικότητες ανά τον κόσμο που δημοσιοποιούν την επιλογή τους, να καταψύξουν τα ωάριά τους.
  • Αν αποφασίσεις να καταψύξεις τα ωάριά σου μπορείς πλέον να γνωρίζεις με ακρίβεια για τις πιθανότητες που έχεις, να γίνεις μητέρα στο μέλλον με τα δικά σου ωάρια όταν εσύ το αποφασίσεις.
  • Επιπλέον, μπορείς και πρέπει να γνωρίζεις τις ακριβείς συνθήκες φύλαξης του γενετικού σου υλικού. Ρώτησε το γιατρό σου για τις δικλείδες ασφάλειας, τις πιστοποιήσεις και τα ποσοστά επιτυχίας του κέντρου που θα εμπιστευτείς.

Αν αποφασίσεις να καταψύξεις τα ωάριά σου ξέχνα το αβέβαιο μέλλον! Σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης με τα οποία όταν μπορούμε να σου δώσουμε εξατομικευμένη ανάλυση για τις πιθανότητες που έχεις, να γίνεις μητέρα στο μέλλον με τα δικά σου ωάρια όταν εσύ το αποφασίσεις. Γιατί είμαστε πραγματικά στο μέλλον!