Κρυοσυντήρηση – Μέθοδος Freeze all

Η στρατηγική επιλογή κατάψυξης όλων των εμβρύων (freeze all) σε ένα κύκλο εξωσωματικής προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε επόμενο κύκλο, συνδέεται με εξίσου υψηλά ποσοστά επίτευξης εγκυμοσύνης, στις γυναίκες άνω των 35 ετών.

Τι είναι η μέθοδος Freeze all

Freeze all ονομάζεται η στρατηγική κατάψυξης όλων των εμβρύων, που παράγονται από έναν κύκλο συλλογής ωαρίων μετά από διέγερση ωοθηκών, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μεταφορά τους στη μήτρα, σε επόμενο κύκλο κατά τον οποίο η γυναίκα δεν θα έχει πάρει φάρμακα για ωοθηκική διέγερση.

Έτσι η συγκεκριμένη στρατηγική ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο του Συνδρόμου Υπερδιέγερσης Ωοθηκών (OHSS) σε ασθενείς υψηλού κινδύνου και εξαλείφει τυχόν αρνητική επίδραση των φαρμάκων για τη διέγερση των ωοθηκών κατά τη διάρκεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης, στη δεκτικότητα της μήτρας κάποιων γυναικών.

Ποια είναι η διαφορά

Τα συμβατικά πρωτόκολλα εξωσωματικής γονιμοποίησης περιλαμβάνουν τη μεταφορά φρέσκων εμβρύων στη μήτρα, τα οποία προέκυψαν κατά τη διάρκεια του ίδιου κύκλου από τον οποίο ελήφθησαν τα ωάρια αφού η γυναίκα προηγουμένως υποβλήθηκε σε ελεγχόμενη διέγερση των ωοθηκών με χορήγηση φαρμάκων. Επίσης περιλαμβάνει την κατάψυξη των υπολοίπων εμβρύων που προέκυψαν, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά.

Πρωτοποριακές τεχνικές στην κρυοσυντήρηση

Η Μονάδα ΙΥΑ Institute Of Life, αποτελεί πρότυπο Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Χρησιμοποιεί τα πλεονεκτήματα της νέας τεχνικής ταχείας κρυοσυντήρησης ωαρίων και εμβρύων, της υαλοποίησης (vitrification), η οποία συμβάλλει καθοριστικά, στη βελτίωση των αποτελεσμάτων, καθώς εμποδίζει το σχηματισμό ενδοκυτταρικών κρυστάλλων. Με την αποφυγή δημιουργίας ενδοκυτταρικών κρυστάλλων, τα κρυοσυντηρημένα ωάρια και έμβρυα, προστατεύονται από μια πιθανή βλάβη κατά τη διαδικασία την απόψυξής τους.
Μετά την υαλοποίηση τα ωάρια και τα έμβρυα φυλάσσονται σε δοχεία υγρού αζώτου σε θερμοκρασία – 196ο βαθμούς κελσίου, μέχρι τη στιγμή που θα αποψυχθούν για να χρησιμοποιηθούν.
Έτσι κάθε γυναίκα έχει τη δυνατότητα να διατηρήσει τα έμβρυά της για μεγάλο χρονικό διάστημα  μεταθέτοντας την εγκυμοσύνη για αργότερα, είτε για κοινωνικούς λόγους, καριέρας, σπουδών ή για λόγους υγείας.

© 2020  Finead SA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?