Ενδιαφέροντα Νέα

ΕΒΕΑ: Βραβείο Έρευνας – Καινοτομίας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης για την Institute of Life

Με το Βραβείο Έρευνας – Καινοτομίας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης μας τίμησε το ΕΒΕΑ, παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, υπουργών της κυβέρνησης, εκπροσώπων θεσμικών φορέων και εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας μας. Το βραβείο αυτό έρχεται ως αναγνώριση του ερευνητικού μας έργου στην Institute of life, που συμβάλλει στην αντιμετώπιση της Υπογεννητικότητας που μαστίζει την Ελλάδα μας, αλλά και στην ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού με παράλληλη ενίσχυση του εθνικού εισοδήματος.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο για το έργο του όλα αυτά τα χρόνια που προάγει την υγιή επιχειρηματικότητα και στηρίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Η πορεία μας έως σήμερα!

Πριν από περίπου 5 χρόνια, 11 Μαιευτήρες Γυναικολόγοι και ένας επιχειρηματίας μοιραστήκαμε ένα κοινό όραμα. Τη χρονική στιγμή που το brain drain ήταν στην κορύφωσή του και που ένας μεγάλος αριθμός ιατρών συναδέλφων μας ακολουθούσε το δρόμο του εξωτερικού, εμείς «ψηφίσαμε Ελλάδα» και αποφασίσαμε να επενδύσουμε στον τόπο μας!

Μια μεγάλη χρηματική επένδυση πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα της κρίσης και η πλέον σύγχρονη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής δημιουργήθηκε μέσα στην μεγαλύτερη Μαιευτική Κλινική της Ελλάδος, το ΙΑΣΩ, στο τέλος του 2015.

Πέρα από το γεγονός ότι η Institute of Life σύντομα αποτέλεσε και εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή για την Ελλάδα και το εξωτερικό, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς και περήφανοι σαν Έλληνες επιστήμονες, για το πρωτοποριακό ερευνητικό μας έργο.
Το 2019 αποτέλεσε για την Institute of Life έτος σταθμό με την γέννηση των δύο πρώτων υγιών παιδιών, ως αποτέλεσμα της Κλινικής μας έρευνας που διεξάγετε τα τελευταία 4 χρόνια στα εργαστήριά μας. Μία Κλινική έρευνα που αποτελεί παγκόσμια πρωτιά. Η “Μεταφορά Μητρικής Ατράκτου” προσφέρει τη δυνατότητα σε γυναίκες με επαναλαμβανόμενες αποτυχίες εξωσωματικής γονιμοποίησης λόγω κυτταροπλασματικής δυσλειτουργίας των ωαρίων ή σπάνιες μιτοχονδριακές γενετικές παθήσεις να αποκτήσουν υγιή παιδιά με δικό τους γενετικό υλικό. Με αυτό τον τρόπο, το συνταγματικά κατοχυρωμένο αναφαίρετο δικαίωμα της πάσχουσας, από τις προαναφερθείσες καταστάσεις γυναίκας, να γίνει μητέρα µε δικό της γενετικό υλικό γίνεται πραγματικότητα για πρώτη φορά σε παγκόσμιο ιατρικό επίπεδο. Η κλινική εφαρμογή της μεθόδου μας τελεί υπό την αδειοδότηση και την εποπτεία της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και πραγματοποιείται αποκλειστικά στο εργαστήριο της Institute of Life στο ΙΑΣΩ.
Οι παγκόσμιες πρωτιές και η εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς νέους Έλληνες επιστήμονες που εγκατάλειψαν τη χώρα, λόγω της κρίσης, για να εργαστούν στο εξωτερικό. Ήδη οι πρώτες συνεργασίες με διακεκριμένους Έλληνες του εξωτερικού είναι γεγονός!
Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να αποδεικνύουμε με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι η Ελλάδα καινοτομεί, πρωτοπορεί και μπορεί να πρωταγωνιστεί σε παγκόσμιο επιστημονικό επίπεδο.
Το επίτευγμά μας είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς των ιατρών, εμβρυολόγων και του προσωπικού της Institute of Life τους οποίους ευχαριστώ πολύ!