Τεχνητό μαύρισμα & εγκυμοσύνη: είναι ασφαλείς οι κρέμες μαυρίσματος και το σολάριουμ;

Είναι σοφό να αποφεύγετε την ηλιοθεραπεία, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Αν ωστόσο θέλετε να δείχνετε μαυρισμένη και σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε κάποια λοσιόν ή κρέμα μαυρίσματος, τότε τα νέα είναι καλά. Οι λοσιόν, οι κρέμες και οι αφροί μαυρίσματος χρωματίζουν την επιφάνεια του δέρματος και δεν απορροφώνται ώστε να περάσουν στην κυκλοφορία του αίματος, κάτι που θα μπορούσε δυνητικά να βλάψει το έμβρυο. Δεν συμβαίνει βέβαια το ίδιο και με τα σπρέι μαυρίσματος καθώς υπάρχει πιθανότητα να εισπνεύσετε τις αναθυμιάσεις τους και ίσως αυτό να μην είναι τόσο ασφαλές για τους πνεύμονές σας.

Ως προς το σολάριουμ πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν κίνδυνοι και για εσάς και για το έμβρυο.

Οι λάμπες μαυρίσματος του σολάριουμ ενέχουν τους ίδιους κινδύνους όπως και ο ήλιος. Εκπέμπουν υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία προκαλεί καρκίνο του δέρματος. Μην πιστεύετε όποιον σας λέει, ότι επειδή οι θάλαμοι μαυρίσματος εκπέμπουν μόνο ακτίνες UVA, δεν είναι επικίνδυνες για την υγεία σας.

Μελέτες μάλιστα αναφέρουν, ότι 10 επισκέψεις σε θάλαμο με λάμπες μαυρίσματος μέσα σε ένα χρόνο, διπλασιάζουν τις πιθανότητες ανάπτυξης μελανώματος.

Άλλος ένας σοβαρός λόγος που δεν πρέπει οι έγκυοι να κάνουν σολάριουμ, είναι ότι αυξάνεται η θερμοκρασία του σώματος σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να βλάψει το έμβρυο, ιδιαίτερα κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Η αυξημένη θερμοκρασία που αναπτύσσεται στο σολάριουμ, στο υδρομασάζ και στη σάουνα, έχουν συσχετιστεί με δυσπλασίες του νωτιαίου μυελού κατά την ανάπτυξη των εμβρύων.

Και ας μην ξεχνάμε επίσης, ότι η υπεριώδης ακτινοβολία είτε από λάμπες μαυρίσματος είτε από τον ήλιο, ενέχει κινδύνους πρόωρης γήρανσης του δέρματος εξαιτίας καταστροφής του κολλαγόνου. Επίσης δημιουργούνται πιο εύκολα πανάδες στο δέρμα, ιδιαίτερα στο πρόσωπο και στα χέρια.

Προστατευθείτε λοιπόν από τον ήλιο και την υπεριώδη ακτινοβολία για να διαφυλάξετε την υγεία σας και την υγεία του μωρού σας.

© 2020  Finead SA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?