Ενδιαφέροντα Νέα

Εγκυμοσύνη: Συνήθεις αλλαγές στο δέρμα και τα μαλλιά

Οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν κατά την εγκυμοσύνη είναι η αιτία που θα δείτε κάποιες αλλαγές στο χρώμα ή και στην υφή του δέρματός σας.

Σημάδια και αλλαγές στο χρώμα του δέρματος

Κάποια από τα σημάδια αυτά που θα παρατηρήσετε ίσως σας κάνουν να ανησυχήσετε αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις τα σημάδια αυτά όπως, το πιο σκούρο χρώμα στις θηλές ή κάποιες πανάδες στο σώμα ή στο πρόσωπο που μοιάζουν με μπαλώματα, είναι αλλαγές που είναι φυσιολογικές και θεωρούνται αναμενόμενες. Επίσης, αν έχετε φακίδες ίσως αντιληφθείτε ότι φαίνονται πιο έντονα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης.
Μερικές γυναίκες εμφανίζουν μια σκούρα γραμμή κάτω από το κέντρο του στομάχου τους. Αυτές οι αλλαγές θα εξασθενίσουν σταδιακά μετά τη γέννηση του μωρού, αν και οι θηλές σας μπορεί να παραμείνουν λίγο πιο σκούρες.

Ξηροδερμία και φαγούρα

Η επιδερμίδα συχνά αφυδατώνεται και ξηραίνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επιπλέον, οι μεταβολές στην κυκλοφορία του αίματος και το τέντωμα που υφίσταται το δέρμα σας ιδιαίτερα όσο η κοιλιά σας μεγαλώνει, προκαλούν μερικές φορές ερεθισμούς και αίσθηση φαγούρας, ειδικά στην κοιλιά.

Για να ανακουφιστείτε από αυτές τις μικροενοχλήσεις, καλό είναι να χρησιμοποιείτε ήπια προϊόντα καθαρισμού χωρίς σαπούνι, να αποφεύγετε την απολέπιση και να απλώνετε στο σώμα σας πρωί και βράδυ ένα εξειδικευμένο προϊόν ενυδάτωσης υψηλής θρέψης.

Προσοχή στον ήλιο!

Αν κάνετε ηλιοθεραπεία ενώ είστε έγκυος, το δέρμα σας μπορεί να καεί πιο εύκολα και πιο γρήγορα απ΄ ότι συνήθως ακόμη και με μια μόνο βόλτα στον ήλιο για λίγα λεπτά. Έτσι λοιπόν:

  • Προστατέψτε το δέρμα σας με αντιηλιακό υψηλού δείκτη και μην μένετε στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Μην εκτίθεστε καθόλου στον ήλιο μεταξύ των ωρών 11.00 έως 15.00
  • Φορέστε άνετα ρούχα και γυαλιά ηλίου

Τριχοφυΐα

Κατά την εγκυμοσύνη μπορεί τα μαλλιά σας να μακραίνουν πιο εύκολα και οι τρίχες σας να αυξάνονται. Επίσης μπορεί να παρατηρήσετε επίσης ότι είναι πιο λιπαρά. Όταν γεννηθεί το μωρό σας, μπορεί να σας φαίνεται σαν να χάνετε πολλά μαλλιά, αλλά και πάλι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γιατί απλά χάνετε τα επιπλέον μαλλιά που αναπτύξατε κατά την εγκυμοσύνη.