Ενδιαφέροντα Νέα

Λόγω της ημέρας…

Η ημέρα ευαισθητοποίησης για τη γονιμότητα, που γιορτάζεται στη χώρα μας κάθε χρόνο στις 15 Ιουνίου, είναι μια καλή ευκαιρία για να θυμηθούμε τα τεράστια επιτεύγματα που έχει να επιδείξει η επιστήμη στον τομέα αυτό.
Από την ημέρα που ήρθε στον κόσμο το πρώτο παιδί με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης – πριν από περίπου 40 χρόνια – μέχρι σήμερα, τα πράγματα άλλαξαν προς όφελος όλων των ζευγαριών με προβλήματα γονιμότητας.

Οι καινοτόμες τεχνικές στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή, η εξέλιξη της τεχνολογίας και των φαρμάκων, η δυνατότητα διατήρησης της γονιμότητας για τις γυναίκες που το επιθυμούν για ιατρικούς και κοινωνικούς λόγους, δημιουργούν πλέον επιλογές εκεί που παλαιότερα δεν υπήρχαν.

Και τα επιτεύγματα δεν σταματούν εδώ… καθημερινά η επιστημονική κοινότητα παγκοσμίως αναζητά νέους τρόπους για να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο και περιορισμό προκειμένου να παρέχει λύσεις και επιλογές σε όσους επιθυμούν να γίνουν γονείς.

Πρόσφατα γίναμε κι εμείς στην Institute of Life, δημιουργοί καινοτόμων εξελίξεων και παγκοσμίως γνωστοί – για την εφαρμογή της τεχνικής Μεταφοράς Μητρικής Ατράκτου – Maternal Spindle Transfer – στο πλαίσιο κλινικής έρευνας, χάρη στην οποία, ήρθε στον κόσμο το πρώτο παιδί από Ελληνίδα γυναίκα με ιστορικό πολλαπλών αποτυχημένων προσπαθειών εξωσωματικής.

Έτσι σήμερα μπορούμε δικαίως να μιλάμε για Αριστεία στον τομέα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στη χώρα μας, στον τομέα αυτό που κι εμείς με πάθος υπηρετούμε, και είμαστε εδώ για να συμμετέχουμε στις εξελίξεις αλλά και για να τις χειροκροτούμε!