Προσοχή στις ιώσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης!

Όσο περισσότερα κρυολογήματα και ιογενείς λοιμώξεις έχει μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες το παιδί να παρουσιάσει άσθμα, στο μέλλον, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Στη νέα μελέτη συμμετείχαν 513 έγκυες γυναίκες, στη Γερμανία και τα 526 μωρά τους. Οι μητέρες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους κι αργότερα όταν τα παιδιά ήταν ηλικίας 3 μηνών, 12 μηνών, και κάθε χρόνο μέχρι την ηλικία των 5.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο βαθμός της έκθεσης της μητέρας σε ιογενείς λοιμώξεις και σε βακτήρια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επηρεάζουν το περιβάλλον της μήτρας, κι ως εκ τούτου, τον κίνδυνο του μωρού στο να παρουσιάσει άσθμα κι αλλεργίες στην παιδική ηλικία Η μελέτη δημοσιεύεται στο τεύχος Φεβρουαρίου επιστημονικού περιοδικού, Annals of Allergy, Asthma and Immunology.

“Επιπλέον, αυτά τα ίδια παιδιά που είχαν πρώιμη έκθεση σε αλλεργιογόνα , όπως η σκόνη του σπιτιού και τα μικρόβια κατοικίδιων ζώων, διαπιστώθηκε ότι είχαν αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάσουν ευαισθησία από την ηλικία των 5″, δήλωσε ο αναπληρωτής υπεύθυνος της έκδοσης, Dr. Mitch Grayson.

Από τις οικογένειες που συμμετείχαν στη μελέτη, το 61% είχαν έναν γονέα με το άσθμα , αλλεργική ρινίτιδα ή έκζεμα.

Σύμφωνα με τον Dr. Michael Foggs, Πρόεδρο του Αμερικανικού Κολεγίου Αλλεργίας , Άσθματος και Ανοσολογίας, «Γνωρίζουμε ότι η αλλεργία και το άσθμα μπορεί να αναπτυχθεί στη μήτρα αφού η γενετική παίζει έναν παράγοντα στις δύο ασθένειες”.

Αλλά, όπως εξήγησε, «αυτή η μελέτη ρίχνει φως σχετικά με το πώς το περιβάλλον της μητέρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να επηρεάσει το παιδί πριν από τη γέννηση “.

© 2020  Finead SA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?