Κανένα εμπόδιο πλέον στην επιθυμία σας να γίνετε μητέρα!

Αν η ζωή σας είναι σε αυτό το στάδιο, που στο μυαλό σας τριγυρνά διαρκώς η σκέψη της μητρότητας, αν έχετε ή δεν έχετε τις κατάλληλες προϋποθέσεις ζωής, αν δοκιμάσατε ή δοκιμάζετε να γίνετε γονείς αλλά δεν το καταφέρνετε, αν πιστεύετε ότι χρειάζεστε καθοδήγηση στην αναζήτηση της καλύτερης λύσης για την περίπτωσή σας, τότε σίγουρα θα σας βοηθήσει το να έχετε μια βασική γνώση για τις επιλογές σας.

Εξωσωματική γονιμοποίηση – μία ή πολλές μέθοδοι;

Όλο και περισσότερα ζευγάρια με προβλήματα γονιμότητας, κάνουν σήμερα πραγματικότητα, το όνειρό τους να γίνουν γονείς, πιο εύκολα και με λιγότερη ταλαιπωρία χάρη στην εξέλιξη των μεθόδων της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής αλλά και της βιοτεχνολογίας. Ανάλογα με τις ενδείξεις που έχει κάθε ζευγάρι επιλέγεται και η κατάλληλη μέθοδος. Οι πιο διαδεδομένες που αποτελούν βασική γνώση είναι, η κλασική εξωσωματική, η εξωσωματική στην οποία χορηγούνται λιγότερα φάρμακα και γίνεται λιγότερο επιθετική διέγερση των ωοθηκών ( mini IVF), η εξωσωματική χωρίς φάρμακα ή αλλιώς μέθοδος του φυσικού κύκλου και η εξωσωματική με τη μέθοδο της μικρογονιμοποίησης (ICSI) όπου ένα επιλεγμένο σπερματοζωάριο εγχέεται με μια λεπτή βελόνα στο ωάριο και το γονιμοποιεί.

Three Parent Baby – Μωρό τριών γονέων! Μπορεί να βοηθήσει περισσότερα ζευγάρια ν’ αποκτήσουν παιδί;

Μόλις το 2016 ήρθε στον κόσμο το πρώτο υγιές αγοράκι στο Μεξικό, πoυ χαρακτηρίστηκε ως «μωρό τριών γονέων» καθώς γεννήθηκε υγιές, χωρίς την ανίατη Μιτοχονδριακή ασθένεια που έφερε η μητέρα του – την οποία αναπόφευκτα θα κληρονομούσε – χάρη στην πρωτοποριακή τεχνική της μεταφοράς Μητρικής ή αλλιώς Spindle Transfer (MST).

Η συγκεκριμένη τεχνική είναι μια τεχνική διόρθωσης του τμήματος του προβληματικού ωαρίου, που φέρει στα μιτοχόνδριά του την πληροφορία της ασθένειας, με τα υγιή μιτοχόνδρια υγιούς ωαρίου δότριας.Στη χώρα μας, γίνεται μεγάλη έρευνα, για το κατά πόσο η τεχνική Μεταφοράς Μητρικής Ατράκτου μπορεί να βοηθήσει ασθενείς με ενδομητρίωση εφόσον έχουν προηγουμένως εξαντληθεί οι υπόλοιπες θεραπευτικές προσεγγίσεις, ασθενείς με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (PCOS), με επαναλαμβανόμενες αποτυχίες στις προσπάθειες εξωσωματικής, γυναίκες αυξημένης αναπαραγωγικής ηλικίας και γυναίκες με επαναλαμβανόμενες αποτυχίες εμφύτευσης καλής ποιότητας εμβρύων ή επαναλαμβανόμενες αποβολές. Η μέθοδος θεωρείται το τελευταίο βήμα πριν την εξωσωματική με δανεικό ωάριο.

«Κάναμε τα πάντα αλλά δεν γίνετε τίποτα…» Κι όμως υπάρχει επιλογή!

Αναφερόμαστε στη δωρεά ωαρίων κι εννοούμε τη διαδικασία κατά την οποία μια γυναίκα αποκτά παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση, χρησιμοποιώντας το ωάριο μιας άλλης γυναίκας (δανεικό ωάριο), η οποία έχει επιλέξει να γίνει δότρια.
Αυτή η διαδικασία αφορά κυρίως σε ζευγάρια τα οποία έχουν εξαντλήσει κάθε άλλου τύπου θεραπεία γονιμότητας, χωρίς ωστόσο να έχουν επιτύχει να γίνουν γονείς.

Κερδίζοντας χρόνια γονιμότητας

Η γυναικεία αναπαραγωγική ικανότητα έχει αναμφίβολα τα όριά της. Οι γυναίκες ωστόσο σήμερα, έχουν την επιλογή να παρατείνουν τη γονιμότητά τους και να μεταθέσουν τη μητρότητα για αργότερα, για όταν δηλαδή οι συνθήκες της ζωής τους το επιτρέψουν, επιλέγοντας τη λύση της κατάψυξης ωαρίων. Οι νέες και καινοτόμες τεχνικές κρυοσυντήρησης ωαρίων, όπως η μέθοδος της υαλοποίησης (vitrification) που χρησιμοποιούμε στο Institute of Life – ΙΑΣΩ, επιτρέπουν στις γυναίκες να αποθηκεύσουν τα ωάριά τους μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή που θα αποφασίσουν να γίνουν μητέρες.

Δρ Παναγιώτης Ψαθάς – Μαιευτήρας – Χειρουργός γυναικολόγος – με ειδίκευση στην Αναπαραγωγική Ενδοκρινολογία, την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή, τη Λαπαροσκοπική & Ρομποτική Χειρουργική – Μέλος της ιατρικής ομάδας δημιουργίας και διαχείρισης της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Institute of Life – ΙΑΣΩ.

© 2020  Finead SA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?