Επικίνδυνη η γέννα στο σπίτι!

Επικίνδυνη μόδα αποδεικνύεται η γέννα στο σπίτι σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Obstetrics and Gynecology.

Κι αυτό γιατί τα μωρά αυτά που γεννιούνται στο σπίτι διατρέχουν 4 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο θνησιμότητας από αυτά που γεννιούνται στο μαιευτήριο, σύμφωνα με την ανάλυση δεδομένων από σχεδόν 14 εκατομμύρια τοκετούς στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τη μελέτη ο πρώιμος νεογνικός θάνατος ήταν 7 φορές μεγαλύτερος σε νεογνά που γεννήθηκαν στο σπίτι απ’ ότι στα νεογνά που γεννήθηκαν στο μαιευτήριο.

Ως πρόωροι νεογνικοί θάνατοι ορίστηκαν αυτοί που συμβαίνουν μέσα σε 7 ημέρες από τη γέννηση ενώ ως περίοδος νεογνικής θνητότητας γενικότερα ορίστηκαν οι πρώτες 28 ημέρες από τη γέννηση.

Όπως συμπαιρένουν οι ερευνητές σημαντικό μέρος του αυξημένου κινδύνου για τα μωρά που γεννήθηκαν εκτός νοσοκομείου υπήρξε επειδή όταν χρειάστηκαν ιατρικές παρεμβάσεις όπως φροντίδα έκτακτης ανάγκης, ειδικός παιδιατρικός εξοπλισμός, άμεση εισαγωγή σε Μονάδα νεογνών, αυτά δεν ήταν διαθέσιμα.

Πηγή: American Journal of Obstetrics and Gynecology – Online March 24

© 2020  Finead SA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?