Εμμηνόπαυση: Η ορμονική θεραπεία φαίνεται πως προστατεύει τον γυναικείο εγκέφαλο!

Η ορμονοθεραπεία αμέσως μετά την εμμηνόπαυση για την ανακούφιση των συμπτωμάτων μπορεί επίσης να ωφελήσει τον εγκέφαλο, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο online τεύχος του ιατρικού περιοδικού Neurology® της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας. Σύμφωνα με κάποια από τα συμπεράσματα της μελέτης,, η ορμονοθεραπεία που λαμβάνεται σύντομα μετά την εμμηνόπαυση μπορεί να διατηρήσει τη δομή του εγκεφάλου στο τμήμα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για τη μνήμη και τις δεξιότητες της σκέψης ενώ φάνηκε ότι μπορεί επίσης να μειώσει την ανάπτυξη των πλακών β-αμυλοειδούς πρωτεΐνης που μπορούν να δημιουργήσουν και να οδηγήσουν σε απώλεια μνήμης, στο μέλλον.

Σύμφωνα με τους ερευνητές πάντως χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να προσδιοριστούν οι βιολογικοί λόγοι πίσω από τις αλλαγές του εγκεφάλου κατά τη διάρκεια της εμμηνοπαυσιακής ορμονοθεραπείας. Επίσης χρειάζεται περαιτέρω έρευνα προκειμένου να καθοριστούν καλύτερα πώς τα διάφορα ορμονικά προϊόντα όπως τα χάπια και τα επιθέματα του δέρματος, επηρεάζουν τον εγκέφαλο.

Ένας περιορισμός της μελέτης είναι ότι οι γυναίκες που συμμετείχαν είχαν καλή καρδιαγγειακή υγεία οπότε τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι παρόμοια για εκείνες τις γυναίκες με καρδιαγγειακά προβλήματα, διαβήτη ή άλλα θέματα υγείας.

© 2020  Finead SA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?