Χάστε άμεσα τα κιλά της εγκυμοσύνης μετά τον τοκετό!

Οι νέες μητέρες που διατηρούν το βάρος της εγκυμοσύνης και το αυξάνουν τον πρώτο χρόνο μετά τον τοκετό, βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο για ανάπτυξη διαβήτη και καρδιακής νόσου, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Στη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στις 25 Μαρτίου στο επιστημονικό περιοδικό Diabetes Care, παρακολουθήθηκαν περισσότερες από 300 γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους και για ένα χρόνο μετά τον τοκετό. Περίπου τα τρία τέταρτα των γυναικών, έχασαν το λεγόμενο «βάρος του μωρού» τους κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους και είχαν υγιή επίπεδα χοληστερόλης και αρτηριακής πίεσης.

Το ένα τέταρτο των γυναικών όμως που όχι μόνο δεν έχασε το βάρος της εγκυμοσύνης αλλά το διατήρησε και το αύξησε διαπιστώθηκε ότι παρουσίασε σημαντική αύξηση των παραγόντων κινδύνου για εμφάνιση διαβήτη και καρδιακής νόσου.

Οι παράγοντες κινδύνου δεν ήταν εμφανείς το πρώτο τρίμηνο μετά τον τοκεάσετ τό, γεγονός που μας κάνει να επιμένουμε ότι τα κιλά της εγκυμοσύνης πρέπει να χάνονται το συντομότερο και μέσα στο πρώτο έτος μετά τον τοκετό.

Η μελέτη προσφέρει απτές αποδείξεις για να υποστηρίξει τη θεωρία ότι η διατήρηση του βάρους της εγκυμοσύνης, θέτει μακροπρόθεσμους κινδύνους για την υγεία των γυναικών.

© 2020  Finead SA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?