Προϊόντα καθαρισμού της ευαίσθητης περιοχή και λοιμώξεις – Μπορεί να συνδέονται;

Τα προϊόντα κολπικής υγιεινής είναι πιθανόν να προκαλέσουν μεγαλύτερη βλάβη παρά όφελος στις γυναίκες που τα χρησιμοποιούν, σύμφωνα με νέα – δεύτερη – μελέτη του Πανεπιστημίου Guelph του Καναδά.

Η πρώτη μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες που χρησιμοποιούν τα προϊόντα αυτά είναι τρεις φορές πιο πιθανό να εμφανίσουν κάποιο είδος κολπικής λοίμωξης. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα μπορεί να ήταν γυναίκες που αγόρασαν το προϊόν για να αντιμετωπίσουν ένα υπάρχον κολπικό πρόβλημα.

Συγκεκριμένα όπως φάνηκε από τη μελέτη ότι οι γυναίκες που χρησιμοποίησαν τζελ καθαρισμού της ευαίσθητης περιοχής, ήταν οκτώ φορές πιο πιθανό να πάθουν μολύνσεις από ζυμομύκητες και σχεδόν 20 φορές περισσότερες πιθανότητες να έχουν βακτηριακή λοίμωξη.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα ευρήματα, οι συμμετέχουσες που χρησιμοποίησαν υγρά μαντηλάκια για την ευαίσθητη περιοχή είχαν διπλάσιες πιθανότητες να πάθουν λοίμωξη από το ουροποιητικό σύστημα και εκείνες που χρησιμοποιούσαν λιπαντικά ή ενυδατικές ουσίες ήταν 2 ½ φορές πιθανότερο να έχουν μολύνσεις από ζυμομύκητες.

Ως πιο πιθανή αιτία θεωρείται ότι τα προϊόντα αυτά μπορεί να εμποδίζουν την ανάπτυξη των καλών βακτηρίων που απαιτούνται για την καταπολέμηση της λοίμωξης.

Πηγή: BMC Women’s Health

© 2020  Finead SA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?