Φολικό οξύ: Απαραίτητος σύμμαχος της γυναίκας

Το φολικό οξύ ανήκει στην οικογένεια των βιταμινών Β, και βοηθά το σώμα ανάπτυξη και αναγέννηση των κυττάρων. Βρίσκεται σε φυσική μορφή σε ορισμένα τρόφιμα, ωστόσο οι περισσότερες γυναίκες δεν παίρνουν όλο το φολικό οξύ που χρειάζονται μέσω των τροφών.
Όλοι οι άνθρωποι χρειάζονται φολικό οξύ, ιδιαίτερα όμως οι γυναίκες που σκοπεύουν να μείνουν έγκυες. Όταν μια γυναίκα έχει αρκετό φολικό οξύ στο σώμα της πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να αποτρέψει σοβαρότατες γενετικές ανωμαλίες.
Η ποσότητα φολικού οξέος που χρειάζεται ο γυναικείος οργανισμός εξαρτάται από την φάση που βρίσκεται . Ο γιατρός σας θα σας συμβουλεύσει σχετικά με το πόσο φολικό οξύ χρειάζεστε, αν είστε έγκυος ή σκοπεύετε να μείνετε έγκυος.
Επίσης, εάν θηλάζετε. Κάποιοι γιατροί προτείνουν στις γυναίκες που θηλάζουν να συνεχίσουν να παίρνουν τις προγεννητικές βιταμίνες τους για να βεβαιωθούν ότι παίρνουν άφθονο φολικό οξύ ενώ θηλάζουν και ειδικά εάν σκοπεύουν να μείνουν έγκυοι ξανά.
Η ανεπάρκεια φολικού οξέος είναι δυνατό να προκαλέσει αναιμία. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το φολικό οξύ μπορεί επίσης να παίξει ρόλο στην υγεία της καρδιάς και να δράσει προληπτικά στις αλλαγές των κυττάρων που μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο.
Το φολικό οξύ βρίσκεται στα φυλλώδη λαχανικά, τα εσπεριδοειδή, τα φασόλια και στα δημητριακά ολικής αλέσεως.

Πηγή:
– US Department of Health and Human Services Office on Women’s Health

© 2020  Finead SA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?