Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, Ενδιαφέροντα Νέα

15/06/2018 – Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας – Ενημερωθείτε για τις επιλογές σας

Αν ανήκετε σε αυτή τη μεγάλη κατηγορία των γυναικών που θέλουν να γίνουν μητέρες αλλά οι συνθήκες της ζωής τους δεν το επιτρέπουν ακόμη, είτε γιατί δεν έχει βρεθεί ο κατάλληλος σύντροφος ή γιατί πρέπει να κάνετε μερικά βήματα ακόμη στην επαγγελματική σας ζωή ή για άλλους κοινωνικούς λόγους, τότε η λύση της κρυοσυντήρησης ωαρίων ίσως σας γλιτώσει από περιττό άγχος και από κάποιες, ίσως… βιαστικές και λανθασμένες επιλογές.

Η μητρότητα για κάθε γυναίκα είναι αναφαίρετο δικαίωμα! Μπορεί όμως να είναι και απολύτως συνειδητή επιλογή που θα γίνει για τους σωστούς λόγους κι όχι γιατί ο χρόνος πιέζει.  Ελάτε την Παρασκευή 15/06 – Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας – στο Institute of Life – Iaso να ενημερωθείτε για τις επιλογές σας!

Η Δωρεάν ενημέρωση για την Κρυοσύντηρηση ωαρίων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15/6/2018, 09:00 – 15:00. Δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 210 6184030 ή στο ivf@iaso.gr.

Η κατάψυξη ωαρίων «παγώνει» το χρόνο για τις γυναίκες που επιθυμούν να μεταθέσουν τη μητρότητα για αργότερα. Σταματά την αντίστροφη μέτρηση για τις γυναίκες που δεν θέλουν να περιορίσουν τα όνειρα και τις επιδιώξεις τους μέσα σε χρονικά όρια. Η κρυοσυντήρηση ωαρίων δεν είναι ανάγκη είναι επιλογή και είναι μια επιλογή για όλες τις γυναίκες.

Γιατί αυτό είναι εφικτό σήμερα;

Τα κρυοσυντηρημένα ωάρια μπορούν να έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα με τα φρέσκα και αυτό είναι μία πραγματικότητα χάρη στην πλέον εξελιγμένη τεχνική κρυοσυντήρησης, την υαλοποίηση (vitrification). Η υαλοποίηση είναι η διαδικασία υπερταχείας κρυοσυντήρησης ωαρίων, που εμποδίζει το σχηματισμό ενδοκυτταρικών κρυστάλλων με τη χρήση νέας γενιάς κρυοπροστατευτικών. Ο συνδυασμός ταχείας κρυοσυντήρησης και υψηλών συγκεντρώσεων κρυοπροστατευτικών οδηγεί τα ωάρια σε υαλώδη φάση. Με την αποφυγή δημιουργίας ενδοκυτταρικών κρυστάλλων, τα κρυοσυντηρημένα ωάρια, προστατεύονται από μια πιθανή βλάβη κυρίως κατά τη διαδικασία την απόψυξής τους.

Η διαδικασία της κατάψυξης ωαρίων

Βήμα 1. Πριν συμφωνήσετε να κρυοσυντηρήσετε και να αποθηκεύσετε τα ωάριά σας, ο γιατρός σας, θα σας εξηγήσει τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και τις πιθανότητες επιτυχίας.
Βήμα 2. Θα πρέπει να ελεγχθείτε για λοιμώδη νοσήματα, συμπεριλαμβανομένων , του ιού HIV και της ηπατίτιδας Β και C.
Βήμα 3. Στην συνέχεια θα πρέπει να υποβληθείτε σε διέγερση ωοθηκών για την ανάπτυξη ωοθηλακίων, με τη λήψη φαρμάκων γονιμότητας
Βήμα 4. Όταν τα ωάρια σας ωριμάσουν, υπό ελαφρά αναισθησία, θα υποβληθείτε σε υπερηχογραφικά καθοδηγούμενη ωοληψία, μια διαδικασία που διαρκεί περίπου 10 λεπτά.
Βήμα 5. Σε αυτό το βήμα της διαδικασίας τα ωάρια καταψύχονται με τη μέθοδο της ταχείας κατάψυξης (vitrification) και αποθηκεύονται σε υγρό άζωτο στους -196°C

Στο μέλλον όταν θα είστε έτοιμη να μείνετε έγκυος, τότε τα ωάριά σας θα αποψυχθούν και θα ακολουθηθούν τα υπόλοιπα βήματα της εξωσωματικής γονιμοποίησης, δηλαδή θα γονιμοποιηθούν και κάποια από τα έμβρυα που θα προκύψουν θα μεταφερθούν στη μήτρα. Τα επιπλέον έμβρυα μπορούν να καταψυχθούν με την ίδια μέθοδο για μελλοντική χρήση.