Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, Ενδιαφέροντα Νέα

Γιατί όλο και περισσότερες υγιείς γυναίκες αποφασίζουν να καταψύξουν τα ωάριά τους;

Αντίθετα με την κοινή αντίληψη, ο κυριότερος λόγος που όλο και περισσότερες υγιείς γυναίκες αποφασίζουν να καταψύξουν τα ωάριά τους, δεν είναι η επίτευξη των στόχων καριέρας σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Η έρευνα έδειξε ότι ο επικρατέστερος λόγος είναι ότι δεν βρίσκουν έγκαιρα τον κατάλληλο σύντροφο που θα είναι έτοιμος να δεσμευτεί και να προχωρήσει σε γάμο και στη δημιουργία οικογένειας.

Στις συνεντεύξεις 150 γυναικών που συμμετείχαν στη μελέτη οι οποίες επέλεξαν να καταψύξουν τα ωάριά τους σε κέντρα στην Αμερική και το Ισραήλ, ηλικίας μεταξύ 20 – 40 ετών,

  • το 85% ήταν ελεύθερες κατά την ημερομηνία της κρυοσυντήρησης ωαρίων,
  • ο πιο κοινός λόγος για την επιλογή τους αυτή ήταν η αβεβαιότητα για την εύρεση του κατάλληλου συντρόφου.
  • Οι γυναίκες που ήταν ήδη σε σχέση ανέφεραν ότι οι σύντροφοί τους δεν ήταν ακόμη έτοιμοι για τη δημιουργία οικογένειας, ή ότι υπήρχε αβεβαιότητα για το μέλλον τους ως ζευγάρι.

Είναι γεγονός ότι η κρυοσυντήρηση ωαρίων δίνει σημαντική πίστωση χρόνου στις γυναίκες που επιλέγουν να μεταθέσουν τη μητρότητα για αργότερα. Κι αυτό μπορεί να είναι μια επιλογή για όσες γυναίκες το επιθυμούν χωρίς να περιοριστούν τα όνειρα και οι επιδιώξεις τους σε χρονικά όρια. Η κρυοσυντήρηση ωαρίων δεν είναι ανάγκη είναι επιλογή και είναι μια επιλογή για όλες τις γυναίκες.