Παχυσαρκία, Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών και υπογονιμότητα.

Αν αντιμετωπίζετε Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών που μπορεί να σας προκαλεί παχυσαρκία και υπογονιμότητα μη διστάσετε να μας μιλήσετε γι΄ αυτό καθώς σήμερα υπάρχουν επιλογές που μπορούν να και η βελτιώσουν άμεσα την ποιότητας ζωής σας.

  Μείωση βάρους ως στόχος θεραπείας σε γυναίκες με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών και προβλήματα Γονιμότητας

  Η αντιμετώπιση της παχυσαρκίας αποτελεί άμεση προτεραιότητα στη θεραπευτική αντιμετώπιση γυναικών με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (ΣΠΩ).

  Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στην περίπτωση που η απώλεια του σωματικού βάρους είναι μικρή (5% – 10%), η μείωση του κοιλιακού λίπους είναι σημαντική και συντελεί, εκτός από τη μείωση της περιμέτρου της μέσης, στη μείωση των ανδρογόνων και στη βελτίωση της ωοθυλακιορρηξίας και της γονιμότητας.

  Η απώλεια βάρους από μόνη της μπορεί να βελτιώσει κατά 25% τη γονιμότητα των γυναικών με ΣΠΩ.

  Σήμερα νέες καινοτόμες θεραπείες που χορηγούνται σε παχύσαρκες γυναίκες με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών έχουν πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

  Συμπλήρωσε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

   Καινοτόμες θεραπείες αντιμετώπισης της παχυσαρκίας

   Αν και η θεραπεία πρώτης γραμμής για την αντιμετώπιση του ΣΠΩ  είναι η απώλεια βάρους που εστιάζει στη διατροφή και την τακτική άσκηση, είναι γνωστό ότι οι παχύσαρκες γυναίκες με PCOS συχνά αποτυγχάνουν να κάνουν δίαιτα και να διατηρήσουν καλή διατροφική συμπεριφορά. Έτσι, οι διατροφικές τροποποιήσεις που στοχεύουν στην απώλεια βάρους από μόνες τους συνήθως δεν είναι σε θέση να οδηγήσουν σε απώλεια βάρους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό ακριβώς το πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι νέες θεραπείες.

    

    

   Συμπλήρωσε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.