ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Εσείς, κατεβάσατε την «έξυπνη» εφαρμογή μας;

Ερχόμαστε πιο κοντά σας, με τη νέα εφαρμογή του ιατρείου μας, που δημιουργήσαμε για εσάς!!!

Για να είστε σε άμεση επαφή με το γιατρό

Για να ενημερώνεστε με πρακτικές συμβουλές σε κάθε περίσταση (εγκυμοσύνη, θηλασμός, υπογονιμότητα κ.α.)

Για να λαμβάνετε όλες τις ανακοινώσεις και τα νέα μας, εύκολα και γρήγορα, όπου κι αν βρίσκεστε!!!

iOS συσκεύες: https://itunes.apple.com/gr/app/panagiotes-psathas/id967804092?mt=8
Android συσκεύες: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jupitee.psathas

Πόσος καιρός πρέπει να περάσει για τη δεύτερη εγκυμοσύνη;

Πόσος καιρός πρέπει να περάσει για τη δεύτερη εγκυμοσύνη;

2η εγκυμοσύνη μετά από γέννα με καισαρική τομή

Αν αναρωτιέστε πόσο καιρό πρέπει να περιμένετε ώστε να προχωρήσετε για την απόκτηση δεύτερου παιδιού, μετά τον πρώτο σας τοκετό με καισαρική τομή, τότε πρέπει να λάβετε υπόψιν σας τα παρακάτω:

Ο γενικός κανόνας είναι ότι θα πρέπει να περιμένετε από 18 έως 23 μήνες,
δηλαδή, το ίδιο χρονικό διάστημα που συστήνεται και στις γυναίκες που γεννούν φυσιολογικά.

Αυτό μπορεί να φαίνεται αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά μην ξεχνάτε ότι θα πρέπει να αφήσετε το σώμα σας να ανακτήσει τις δυνάμεις του και να αναπληρωθούν τα χαμένα θρεπτικά συστατικά. Για παράδειγμα μπορεί για αρκετό διάστημα να έχετε αναιμία, λόγω του σιδήρου που απορροφά το μωρό σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και λόγω της απώλειας αίματος που έχετε υποστεί κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Επίσης μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που μένουν έγκυοι σε λιγότερο από έξι μήνες μετά τον τοκετό, μπορεί να έχουν υψηλότερο κίνδυνο για επιπλοκές, όπως ρήξη μήτρας ή πρόωρη γέννα ή μωρό με χαμηλό βάρος γέννησης. Επιπλέον θα χρειαστείτε λίγο χρόνο να προσαρμοστείτε στη νέα σας ζωή ως γονέας, πριν αποκτήσετε ένα ακόμη μωρό.

Δίνοντας στον εαυτό σας τον κατάλληλο χρόνο για να αναρρώσει κι έχοντας εγκληματιστεί στην μητρότητα, θα είστε πιο έτοιμη για να δώσετε στο επόμενο μωρό σας ένα καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή.

Αν τώρα μείνετε έγκυος σε λιγότερο από 18 μήνες μετά από μια καισαρική τομή, μην πανικοβληθείτε γιατί δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα έχετε επιπλοκές.

Στην πραγματικότητα, εάν είστε άνω των 35 θα μπορούσατε να αρχίσετε την προσπάθεια να συλλάβετε από 9 έως 12 μήνες μετά την καισαρική τομή. Δεν είναι ασυνήθιστο για τις γυναίκες άνω των 35 ετών να έχουν δυσκολία, να μείνουν έγκυοι στο δεύτερο μωρό κι ο βαθμός δυσκολίας σύλληψης αυξάνεται όσο αυξάνεται και η ηλικία.

Η καλύτερη στιγμή για τη δεύτερη εγκυμοσύνη μπορεί να διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα, γι΄ αυτό συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Διαβάστε επίσης: