ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Εσείς, κατεβάσατε την «έξυπνη» εφαρμογή μας;

Ερχόμαστε πιο κοντά σας, με τη νέα εφαρμογή του ιατρείου μας, που δημιουργήσαμε για εσάς!!!

Για να είστε σε άμεση επαφή με το γιατρό

Για να ενημερώνεστε με πρακτικές συμβουλές σε κάθε περίσταση (εγκυμοσύνη, θηλασμός, υπογονιμότητα κ.α.)

Για να λαμβάνετε όλες τις ανακοινώσεις και τα νέα μας, εύκολα και γρήγορα, όπου κι αν βρίσκεστε!!!

iOS συσκεύες: https://itunes.apple.com/gr/app/panagiotes-psathas/id967804092?mt=8
Android συσκεύες: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jupitee.psathas

Μπορώ να μείνω έγκυος, ενώ θηλάζω;

Μπορώ να μείνω έγκυος, ενώ θηλάζω;

Κατά την περίοδο του θηλασμού είστε λιγότερο γόνιμη, αλλά όχι υπογόνιμη. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να συλλάβετε αλλά πιο δύσκολα. Αν και μπορεί να περάσουν μήνες για να έχετε την πρώτη σας περίοδο μετά τον τοκετό, πρέπει να γνωρίζετε ότι συνήθως η πρώτη ωορρηξία προηγείται περίπου 2 εβδομάδες από την πρώτη περίοδο, μετά τη γέννα. Κι επειδή δεν μπορείτε να γνωρίζετε πότε θα έχετε την πρώτη περίοδο μετά τη γέννα, ώστε να υπολογίσετε πότε θα είναι η πρώτη σας ωορρηξία, είναι πιθανό να μείνετε έγκυος αν έρθετε σε επαφή χωρίς προφυλάξεις κατά το συγκεκριμένο διάστημα.

Αν δεν θέλετε να μείνετε έγκυος όσο θηλάζετε τότε πρέπει να πάρετε προφυλάξεις. Αν επιλέγετε ως μέθοδο αντισύλληψης το χάπι, ρωτήστε το γιατρό σας για το πιο χάπι ενδείκνυται κατά την περίοδο του θηλασμού.

Αν αποκλειστικά θηλάζετε το μωρό σας μέρα και νύχτα, το πιο πιθανό είναι να μην έχετε περίοδο για ένα χρόνο ίσως και για περισσότερο μετά τον τοκετό.

Αν το μωρό σας κοιμάται ολόκληρη τη νύχτα, από τους πρώτου μήνες, κατά πάσα πιθανότητα, η περίοδός σας θα επιστρέψει πιο γρήγορα, συνήθως μέσα σε τρεις έως οκτώ μήνες. Το ίδιο ισχύει κι αν δεν θηλάζετε και δίνετε ξένο γάλα στο μωρό σας.

Διαβάστε επίσης: