ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Εσείς, κατεβάσατε την «έξυπνη» εφαρμογή μας;

Ερχόμαστε πιο κοντά σας, με τη νέα εφαρμογή του ιατρείου μας, που δημιουργήσαμε για εσάς!!!

Για να είστε σε άμεση επαφή με το γιατρό

Για να ενημερώνεστε με πρακτικές συμβουλές σε κάθε περίσταση (εγκυμοσύνη, θηλασμός, υπογονιμότητα κ.α.)

Για να λαμβάνετε όλες τις ανακοινώσεις και τα νέα μας, εύκολα και γρήγορα, όπου κι αν βρίσκεστε!!!

iOS συσκεύες: https://itunes.apple.com/gr/app/panagiotes-psathas/id967804092?mt=8
Android συσκεύες: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jupitee.psathas

Αυξήστε τις πιθανότητες

Αυξήστε τις πιθανότητες
Υπολογιστής ωορρηξίας

Παρακαλώ επιλέξτε την πρώτη ημέρα της τελευταίας περιόδου σας:

/ /

Συνήθης αριθμός ημερών της περιόδου σας:

Όταν είστε έτοιμοι κι έχετε αποφασίσει να αποκτήσετε μωρό, μπορείτε να κάνετε κάποιες επιπλέον ενέργειες ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες σύλληψης απ’ ότι απλά να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τις μεθόδους αντισύλληψης. Μπορείτε να επιταχύνετε τα πράγματα, ακολουθώντας τους παρακάτω 6 τρόπους για γρηγορότερη σύλληψη, υπολογίζοντας τις ημέρες της ωορρηξίας σας και στη συνέχεια προγραμματίζοντας να έχετε επαφές κατά τις γόνιμες ημέρες σας.

6 συμβουλές για να μείνετε έγκυος ευκολότερα και γρηγορότερα

Ακολουθώντας τους παρακάτω έξι τρόπους είναι πολύ πιθανό να συλλάβετε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα από την ώρα που θα αρχίσετε να προσπαθείτε.

Επίσης θα μειώσετε σημαντικά τον κίνδυνο ορισμένων γενετικών ανωμαλιών αν αρχίσετε να παίρνετε φυλλικό οξύ, τουλάχιστον ένα μήνα πριν αρχίσετε να προσπαθείτε να συλλάβετε. Μάθετε επίσης, τι άλλο μπορείτε να κάνετε από πριν, για να δώσετε στο μωρό σας ένα υγιές ξεκίνημα.

1η Συμβουλή: Υπολογίστε πότε έχετε ωορρηξία.

Το μεγαλύτερο μυστικό για να μείνετε έγκυος γρηγορότερα είναι να γνωρίζετε πότε έχετε ωορρηξία (απελευθέρωση ενός ωαρίου από τις ωοθήκες σας).

Μάθετε πότε είναι πιθανό να έχετε ωορρηξία - και αυξήστε τις πιθανότητές σας να συλλάβετε.

Δεδομένου ότι οι περισσότερες γυναίκες απελευθερώνουν ένα ωάριο μια φορά σε κάθε εμμηνορροϊκό κύκλο, υπάρχουν μόνο λίγες μέρες από κάθε κύκλο, κατά τις οποίες το σεξ μπορεί να οδηγήσει σε εγκυμοσύνη. Γνωρίζοντας πότε έχετε ωορρηξία σημαίνει ότι εσείς και ο σύντροφός σας μπορείτε να προγραμματίσετε τις σεξουαλικές σας επαφές.

2η Συμβουλή τρόπος: Πότε είναι ο σωστός χρόνος για να έχετε επαφές με το σύντροφό σας.

Η καλύτερη στιγμή για να κάνετε σεξ είναι από δύο έως τρεις ημέρες πριν την ωορρηξία μέχρι την ημέρα που θα έχετε ωορρηξία.

Το σπέρμα μπορεί να επιβιώσει για πέντε έως έξι ημέρες μέσα στο σώμα σας. Το ωάριό σας επιβιώνει μόνο για μια ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε σεξουαλική επαφή, τη Δευτέρα, το σπέρμα μπορεί να επιβιώσει στις σάλπιγγές σας, περιμένοντας το ωάριο, περίπου μέχρι την Πέμπτη αλλά και ίσως έως την Κυριακή.

Εάν δεν είστε σίγουροι για το πότε είναι η γόνιμη περίοδος σας τότε ακούστε έναν εύκολο κανόνα. Να έχετε επαφές κάθε δεύτερη μέρα. Κάνοντας σεξ τόσο συχνά σημαίνει ότι θα έχετε υγιές σπέρμα σε αναμονή μέσα στις σάλπιγγες σας κάθε μέρα, έτοιμο να γονιμοποιήσει το ωάριό σας μόλις εμφανιστεί. Αν θέλετε να έχετε ακόμη πιο συχνές σεξουαλικές επαφές, δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν θα σας βοηθήσει να συλλάβετε πιο γρήγορα αλλά ούτε και θα σας βλάψει.

Αν παρατηρήσετε ότι έχετε ανώμαλες περιόδους για αρκετούς μήνες τότε ρωτήστε το γιατρό σας για συμβουλές.

Μην απέχετε για πολύ: Εάν εσείς και ο σύντροφός σας περιμένετε για να κάνετε σεξ μόνο κατά τις γόνιμες ημέρες σας βεβαιωθείτε ότι δεν απέχετε από το σεξ για πολύ καιρό. Ο σύντροφός σας θα πρέπει να εκσπερματώσει τουλάχιστον μία φορά πριν από τις γόνιμες ημέρες σας. Αν δεν το κάνει, μπορεί να υπάρξει συσσώρευση νεκρών σπερματοζωαρίων στο σπέρμα του, κι όταν θα έρθει η ώρα για τη γονιμοποίηση, τότε τα νεκρά σπερματοζωάρια δεν θα μπορέσουν να σας αφήσουν έγκυο.

3η Συμβουλή: Μείνετε ξαπλωμένες μετά την σεξουαλική επαφή.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, κανείς δεν ήξερε αν το να μένετε ξαπλωμένες μετά το σεξ (για να αποτραπεί η διαρροή του σπέρματος) βοηθά ώστε να ενισχυθούν οι πιθανότητες για ένα σπερματοζωάριο να φτάσει με επιτυχία και να γονιμοποιήσει το ωάριο σας.

Τώρα όμως υπάρχει σοβαρός λόγος να πιστεύουμε ότι η παραμονή σε οριζόντια θέση μπορεί να βοηθήσει. Το 2009, ερευνητές στο Άμστερνταμ διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που έμειναν σε οριζόντια θέση για 15 λεπτά μετά την τεχνητή σπερματέγχυση (μέθοδος της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής) είχαν 50% περισσότερες πιθανότητες να μείνουν έγκυοι από ό, τι οι γυναίκες που σηκώθηκαν αμέσως μετά τη διαδικασία.

Αν και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι το ίδιο ισχύει και για τη σεξουαλική επαφή, η παρούσα μελέτη δείχνει ότι η διαμονή σε οριζόντια θέση μετά το σεξ θα μπορούσε να βοηθήσει το σπέρμα του συντρόφου σας. Σε κάθε περίπτωση, δεν βλάπτει να δοκιμάσετε.

4η Συμβουλή: Απολαύστε τη διαδικασία

Αν είστε διαρκώς σε μια βιασύνη και μια ανυπομονησία για να μείνετε έγκυος, μπορεί να πιάσετε τον εαυτό σας να αγχώνετε υπερβολικά γι΄ αυτό. Αν κι αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό, έχετε πραγματικά περισσότερες πιθανότητες να συλλάβετε αν δεν είστε αγχωμένοι.

Ο υποθάλαμος - το σημείο του εγκεφάλου που ρυθμίζει τις ορμόνες της ωορρηξίας - δεν λειτουργεί τόσο καλά όταν έχετε στρες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να έχετε ωορρηξία αργότερα από το αναμενόμενο ή και καθόλου σ΄αυτόν τον κύκλο.

Για το λόγο αυτό απολαύστε κάθε στιγμή της διαδικασίας και των προσπαθειών να μείνετε έγκυοι. Διασκεδάζοντας τη σεξουαλική σας ζωή (αντί της προσέγγισης "πρέπει τώρα να συλλάβουμε") θα ενισχύσετε ουσιαστικά τις πιθανότητες επιτυχίας σας.

5η Συμβουλή: Πώς να κρατήσετε το σπέρμα σας υγιές

Για να γονιμοποιηθεί το ωάριο, το σπέρμα πρέπει να είναι υγιές, δυνατό κι επαρκές σε ποσότητα. Μερικά απλά πράγματα μπορούν να βοηθήσουν το σύντροφό σας να κρατήσει το σπέρμα του σε καλή κατάσταση:

  • Κόψτε το αλκοόλ. Οι μελέτες δείχνουν ότι η καθημερινή κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να μειώσει τα επίπεδα τεστοστερόνης και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, αυξάνοντας παράλληλα τα μη φυσιολογικά σπερματοζωάρια.
  • Πείτε όχι στο τσιγάρο.
  • Να τρώτε αρκετές ποσότητες τροφών που περιέχουν ορισμένες βασικές θρεπτικές ουσίες - όπως ψευδάργυρο, φολικό οξύ, ασβέστιο και βιταμίνες C και D - που συμβάλλουν στη δημιουργία άφθονων και ισχυρών σπερματοζωαρίων.
  • Αποφύγετε το τζακούζι, τη σάουνα και τα ζεστά λουτρά, διότι η ζέστη “σκοτώνει” το σπέρμα (η λειτουργία των όρχεων είναι καλύτερη στους 34,5 – 35.6 βαθμούς κελσίου δηλαδή από 1 έως 2 βαθμούς, χαμηλότερη από την κανονική θερμοκρασία του σώματος)

Όσο πιο γρήγορα ο σύντροφός σας κάνει αυτές τις αλλαγές, τόσο το καλύτερο. Το σπέρμα παίρνει λίγο χρόνο για να δημιουργηθεί, γι΄αυτό οι βελτιώσεις που κάνει ένας άντρας σήμερα θα αποφέρουν καλύτερα δείγματα σπέρματος, περίπου τρεις μήνες, αργότερα.

6η Συμβουλή: Προετοιμάστε το σώμα σας.

Έχετε περισσότερες πιθανότητες να έχετε μια επιτυχημένη εγκυμοσύνη, αν το σώμα σας είναι σωστά προετοιμασμένο. Προγραμματίστε ένα check up με τις εξετάσεις που θα σας δώσει ο γιατρός σας.

Εν τω μεταξύ, κόψτε το αλκοόλ και το κάπνισμα, δεδομένου ότι αυτές οι συνήθειες έχουν αρνητική αλληλεπίδραση στη γονιμότητα ενώ επίσης είναι επιβλαβείς για το έμβρυο. Σκεφτείτε να μειώσετε την καφεϊνη. Περισσότερα από δύο φλυτζάνια καφέ έχουν συνδεθεί με χαμηλότερα ποσοστά σύλληψης.

Διαβάστε επίσης: