ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Εσείς, κατεβάσατε την «έξυπνη» εφαρμογή μας;

Ερχόμαστε πιο κοντά σας, με τη νέα εφαρμογή του ιατρείου μας, που δημιουργήσαμε για εσάς!!!

Για να είστε σε άμεση επαφή με το γιατρό

Για να ενημερώνεστε με πρακτικές συμβουλές σε κάθε περίσταση (εγκυμοσύνη, θηλασμός, υπογονιμότητα κ.α.)

Για να λαμβάνετε όλες τις ανακοινώσεις και τα νέα μας, εύκολα και γρήγορα, όπου κι αν βρίσκεστε!!!

iOS συσκεύες: https://itunes.apple.com/gr/app/panagiotes-psathas/id967804092?mt=8
Android συσκεύες: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jupitee.psathas

Ψυχολογία

Ψυχολογία
Υπολογιστής ωορρηξίας

Παρακαλώ επιλέξτε την πρώτη ημέρα της τελευταίας περιόδου σας:

/ /

Συνήθης αριθμός ημερών της περιόδου σας:

Κατάθλιψη και στρες

Μια γυναίκα που έχει κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης παράγει περισσότερη κορτιζόλη γνωστή και ως η ορμόνη του stress. Ωστόσο από τις υπάρχουσες μελέτες δεν φαίνεται να υπάρχει υψηλότερο ποσοστό αποβολών κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, σε γυναίκες εξαιρετικά αγχωμένες.

Ωστόσο το άγχος μιας εγκύου μητέρας μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που το μωρό της θα αντιδρά στο άχγος κατά τη διάρκεια της δικής του ζωής. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι πιο επιρρεπές στο αίσθημα του άγχους ή να έχει φοβίες.

Την ίδια στιγμή, πρέπει να λάβετε υπόψιν σας ότι εκτός από τη γενετική, σπουδαίο ρόλο στην υγιή ανάπτυξη του μωρού σας παίζει και το περιβάλλον, αν δηλαδή το παιδί σας μεγαλώνει σ΄ένα περιβάλλον υποστηρικτικό μέσα σε μια αγαπημένη οικογένεια. Δεδομένου ότι ο εγκέφαλος του μωρού συνεχίζει να αναπτύσσεται και μετά τη γέννα τα μωρά μπορούν να μάθουν νέες συμπεριφορές οι οποίες να αντισταθμίσουν αυτές τις προγεννητικές επιρροές.

Ακόμα, αν έχετε προχωρημένη κατάθλιψη, η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία θα βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση των όποιων κινδύνων μπορεί να υπάρξουν για εσάς και το μωρό σας, πριν και μετά τον τοκετό.

Σε κάθε περίπτωση μη διστάσετε να μιλήσετε με το γιατρό σας καθώς όλο και πιο συχνά, γίνονται γνωστές νεότερες πληροφορίες για το θέμα αυτό.

Διαβάστε επίσης: