ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Εσείς, κατεβάσατε την «έξυπνη» εφαρμογή μας;

Ερχόμαστε πιο κοντά σας, με τη νέα εφαρμογή του ιατρείου μας, που δημιουργήσαμε για εσάς!!!

Για να είστε σε άμεση επαφή με το γιατρό

Για να ενημερώνεστε με πρακτικές συμβουλές σε κάθε περίσταση (εγκυμοσύνη, θηλασμός, υπογονιμότητα κ.α.)

Για να λαμβάνετε όλες τις ανακοινώσεις και τα νέα μας, εύκολα και γρήγορα, όπου κι αν βρίσκεστε!!!

iOS συσκεύες: https://itunes.apple.com/gr/app/panagiotes-psathas/id967804092?mt=8
Android συσκεύες: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jupitee.psathas

Aντιμετώπιση της ανεξήγητης υπογονιμότητας πριν καταφύγουμε στην εξωσωματική

Aντιμετώπιση της ανεξήγητης υπογονιμότητας πριν καταφύγουμε στην εξωσωματική

Θεραπεία ενδομητρίωσης με λαπαροσκόπηση κι αποκατάσταση γονιμότητας.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πως ένας μεγάλος αριθμός γυναικών μένουν έγκυοι μετά από τη λαπαροσκοπική θεραπεία της ενδομητρίωσης από την οποία υποφέρουν.

Μόνο από τη δική μας βάση δεδομένων μπορούμε να αναφέρουμε τουλάχιστον 2000 περιστατικά υπογόνιμων γυναικών με ήπια και μέτρια ενδομητρίωση, οι οποίες υποβλήθηκαν σε λαπαροσκοπική επέμβαση κι έγιναν μητέρες με φυσιολογικό τρόπο χωρίς τη βοήθεια των τεχνικών της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Αφού υποβλήθηκαν σε ολοκληρωμένο έλεγχο για να διαπιστωθεί από που προέρχεται η υπογόνιμότητά τους και δεν βρέθηκε άλλος παράγοντας, μετά την λαπαροσκοπική διάγνωση και θεραπεία της ενδομητρίωσης, συνέλαβαν όλες μέσα στον πρώτο χρόνο μετά την επέμβαση.

Τι είναι όμως η ενδομητρίωση;

Η ενδομητρίωση είναι μια πάθηση, κατά την οποία ιστός που υπάρχει το εσωτερικό της μήτρας, αναπτύσσεται έξω από αυτήν στα όργανα της κοιλιάς και της λεκάνης.

Αν και είναι μια καλοήθης πάθηση δημιουργεί αρκετά προβλήματα στις γυναίκες τα οποία εμφανίζονται με ενοχλητικά συμπτώματα, όπως: έντονος πόνος στην περιοχή της λεκάνης κατά τη διάρκεια της περιόδου, δυσπαρεύνεια ( πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή, ακανόνιστη αιμορραγία της μήτρας ενώ αναφέρονται επίσης παρατεταμένη έμμηνος ρύση, κόπωση, ναυτία, δυσουρία, γαστρεντερικά προβλήματα, όπως διάρροια, δυσκοιλιότητα και φούσκωμα.

Ανάλογα με την έκταση των εστιών της ενδομητρίωσης προσδιορίζεται και ο βαθμός της βαρύτητάς της από το 1 ως το 4. Στο στάδιο 1 της ενδομητρίωσης υπάρχουν σχετικά λίγες εστίες, ενώ στο στάδιο 4 υπάρχουν εκτεταμένες εστίες και σοβαρές συμφύσεις.

Η ακριβής διάγνωση της ενδομητρίωσης γίνεται μόνο με λαπαροσκόπηση. Αφού αφαιρεθούν οι εστίες της, τότε σταματούν οι πόνοι και βελτιώνεται σημαντικά η γονιμότητα της γυναίκας.

Ινομυώματα και υπογονιμότητα

Στους καλοήθης όγκους που πολύ συχνά αντιμετωπίζουμε, εντάσσονται και τα ινομυώματα της μήτρας. Όταν μάλιστα είναι μεγάλα (4 – 5 εκ.) και προκαλούν ενοχλητικά συμπτώματα όπως μεγάλης διάρκειας περίοδο, αιμορραγίες, αδυναμία επίτευξης εγκυμοσύνης, τότε ενδέχεται η γυναίκα να ωφεληθεί σημαντικά από την αφαίρεσή τους. Τα ινωμυώματα μπορεί να εντοπιστούν σε διάφορες θέσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό της μήτρας. Ανάλογα με τη θέση, το μέγεθος και τον αριθμό των ινομυωμάτων αποφασίζεται και ο τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος.

Τα ινομυώματα μπορεί να προκαλούν υπογονιμότητα και προβλήματα κατά τη διάρκεια της κύησης (αύξηση μεγέθους, πόνος).

Λαπαροσκοπική αφαίρεση ινομυωμάτων

Και σ΄αυτή την περίπτωση ενδείκνυται η λαπαροσκοπική αφαίρεση τους η οποία πλέον αποτελεί καθημερινή πρακτική.

Διαβάστε επίσης: