ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Εσείς, κατεβάσατε την «έξυπνη» εφαρμογή μας;

Ερχόμαστε πιο κοντά σας, με τη νέα εφαρμογή του ιατρείου μας, που δημιουργήσαμε για εσάς!!!

Για να είστε σε άμεση επαφή με το γιατρό

Για να ενημερώνεστε με πρακτικές συμβουλές σε κάθε περίσταση (εγκυμοσύνη, θηλασμός, υπογονιμότητα κ.α.)

Για να λαμβάνετε όλες τις ανακοινώσεις και τα νέα μας, εύκολα και γρήγορα, όπου κι αν βρίσκεστε!!!

iOS συσκεύες: https://itunes.apple.com/gr/app/panagiotes-psathas/id967804092?mt=8
Android συσκεύες: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jupitee.psathas

Ενδιαφέροντα Νέα

Κατάψυξη ωαρίων: η επιλογή σου για να «παγώσεις» το χρόνο!

Πολύ συχνά μας ρωτάτε για το θέμα της κρυοσυντήρησης ωαρίων, για τα οφέλη των γυναικών που την επιλέγουν αλλά και για πιο πρακτικά ζητήματα που αφορούν στη διαδικασία. Aπαντούμε λοιπόν στις πιο συχνές ερωτήσεις που δεχόμαστε για το θέμα.

Πώς μια γυναίκα μπορεί να ωφεληθεί από την κατάψυξη ωαρίων;

Η κατάψυξη ωαρίων μπορεί να ωφελήσει τις γυναίκες με διάφορους τρόπους:

  • λειτουργεί ως ασφαλιστική δικλείδα για τις γυναίκες που επιθυμούν να μεταθέσουν τη μητρότητα για αργότερα για προσωπικούς και κοινωνικούς λόγους, προκειμένου να έχουν περισσότερο χρόνο για να επιτύχουν εκπαιδευτικούς, επαγγελματικούς ή άλλους προσωπικούς στόχους, π.χ. την εύρεση του κατάλληλου συντρόφου.
  • δίνει βάσιμες ελπίδες στις γυναίκες και τα νεαρά κορίτσια που διαγνώστηκαν με καρκίνο και πρέπει να υποβληθούν σε ακτινοβολίες και χημειοθεραπείες, ότι θα μπορέσουν στο μέλλον να γίνουν μητέρες.
  • Διατηρεί τη γονιμότητα γυναικών, με οικογενειακό ιστορικό πρόωρης εμμηνόπαυσης ή πρόωρης ωοθηκικής ανεπάρκειας και γυναικών που πρέπει να υποβληθούν σε αφαίρεση ωοθηκών ή ολική υστερεκτομή.

Πότε είναι η ιδανική ηλικία για να προχωρήσω σε κατάψυξη ωαρίων;

Η κατάψυξη των ωαρίων «παγώνει» το χρόνο για τις γυναίκες που επιθυμούν να μεταθέσουν τη μητρότητα για αργότερα. Κι αυτό μπορεί να είναι μια επιλογή για όσες γυναίκες το επιθυμούν χωρίς να περιοριστούν τα όνειρά και οι επιδιώξεις τους σε χρονικά όρια. Η κρυοσυντήρηση ωαρίων δεν είναι ανάγκη είναι επιλογή και είναι μια επιλογή για όλες τις γυναίκες.

Ποια είναι η μέθοδος με τα καλύτερα αποτελέσματα;

Η κρυοσυντήρηση ωαρίων είναι μια πραγματική επανάσταση στον τομέα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και όσο η διαδικασίες κατάψυξης και απόψυξης τελειοποιούνται τόσο καλύτερα είναι και τα αποτελέσματα.

Τα κρυοσυντηρημένα ωάρια μπορεί να έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα με τα φρέσκα και αυτό είναι μία πραγματικότητα χάρη στην πλέον εξελιγμένη τεχνική κρυοσυντήρησης, την υαλοποίηση (vitrification). Η υαλοποίηση είναι η διαδικασία υπερταχείας κρυοσυντήρησης ωαρίων, που εμποδίζει το σχηματισμό ενδοκυτταρικών κρυστάλλων με τη χρήση νέας γενιάς κρυοπροστατευτικών. Με την αποφυγή δημιουργίας ενδοκυτταρικών κρυστάλλων, τα κρυοσυντηρημένα ωάρια, προστατεύονται από μια πιθανή βλάβη κυρίως κατά τη διαδικασία της απόψυξής τους.

Ποια είναι η διαδικασία;

  • Θα πρέπει να ελεγχθείτε για λοιμώδη νοσήματα, συμπεριλαμβανομένων , του ιού HIV και της ηπατίτιδας Β και C.
  • Στη συνέχεια θα πρέπει να υποβληθείτε σε διέγερση ωοθηκών για την ανάπτυξη ωοθηλακίων, με τη λήψη φαρμάκων γονιμότητας
  • Όταν τα ωάρια σας ωριμάσουν, υπό ελαφρά αναισθησία, θα υποβληθείτε σε υπερηχογραφικά καθοδηγούμενη ωοληψία, μια διαδικασία που διαρκεί περίπου 10 λεπτά.
  • Στη συνέχεια τα ωάρια καταψύχονται με τη μέθοδο της ταχείας κατάψυξης (vitrification) και αποθηκεύονται σε υγρό άζωτο στους -196°C

Τι θα γίνει όταν αποφασίσω ότι ήρθε η ώρα να γίνετε μητέρα;

Στο μέλλον όταν θα είστε έτοιμη να μείνετε έγκυος, τότε τα ωάριά σας θα αποψυχθούν και θα ακολουθηθούν τα υπόλοιπα βήματα της εξωσωματικής γονιμοποίησης, δηλαδή θα γονιμοποιηθούν και κάποια από τα έμβρυα που θα προκύψουν θα μεταφερθούν στη μήτρα. Τα επιπλέον έμβρυα μπορούν να καταψυχθούν με την ίδια μέθοδο για μελλοντική χρήση.